Presstek Rovaniemellä

Maaliskuussa Presstekin jäsenille tarjoiltiin taas melkoinen kattaus teknologiaa ja metsätietoutta, kun kohteena oli Rovaniemi.

LappSetin tuotantolaitoksilla kuultiin leikkipuistojen trendeistä ja päästiin tehdaskierrokselle.

Metsähallituksen suunnittelu- ja logistiikkajärjestelmistä meille kertoivat Ilkka Vaara, Matti Vuoskulompolo ja Juha Pyhäjärvi.

Sitten puettiin maastovarusteet päälle ja lähdettiin Kivaloille katsomaan metsäkoneita työssään. Uusi Scorpion-malli oli hyvin vaikuttava!

Puutavaran kuljetukseen tarkoitettu jättirekka herätti myös ihastusta ja ihmetystä. Mielenkiintoisia olivat yrittäjä Pertti Männyn tarinat poroelikeinosta.

Seuraavana päivämä meille esiteltiin luonnontuotteita, joiden kysyntä on maailmalla kasvussa. Forests of Lapland on yritys ja ympäristölaboratorio, joka valmistaa raaka-aineita kosmetiikkateollisuudelle.

Iltapäivän kattaukseen kuului Roadscanners Oy, jolla on uusia kiinnostavia menetelmiä teiden kunnossapitoon. Etenkin ennakoiva kunnossapito on tärkeää.

Sitten kuultiin Tiedekeskus Pilkkeen/Sahanperän biotalouskampus- ja Bioaika-Suomi 100 – hankkeista. Biotaloudesta kertova Bioaika-rekka kiertää ympäri Suomea ensi kesänä. Tarkista kiertueaikataulu tästä.

Kiitokset tiedekeskuspäällikkö Heikki Hepoaho ja yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala sekä muut isännät! Tästä saatiin taas paljon pääomaa tulevaisuutta varten ja lukuisia juttuideoita.

Teksti ja kuvat: Marja Saarikko, Presstekin varapuheenjohtaja

DSC_0866DSC_0854DSC_0974DSC_0886DSC_0899DSC_1005

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s